Velkommen til Billedværkstedet Herning

Udlev din individualitet og skabertrang
Shop bæredygtige øreringeShop bæredygtige engle

Præsentation af ildsjælen bag Billedværkstedet Herning

Jeg hedder Irma Brondbjerg, er fra 1964, uddannet diakon, socialpædagog og coach.

JEG ER EN SAMLER, EN SAND “CONTAINER-ARKÆOLOG”
Vi er mange i den klub, hvor pladsen til opbevaring ofte er lidt for trang. Det har ofte faldet mig svært at gå forbi en original spændende metaldims i en genbrugsbutik eller et rustent søm på vejen. Det skulle gerne med hjem. En dag fik jeg inspirationen til at bruge alt mit gode skrammel til et højere formål; – at skabe noget smukt, der gav mening for mig selv.

Jeg fandt ud af, at det også gav mening for en del andre, så det var jo herligt. Så kunne jeg samle på endnu mere affaldstræ, drivtømmer, messingfade, knapper, perlekæder, nøgler, små rustne dimser fra vejen med meget mere. Dette skrot og skrammel bruges i billedværkstedet. Til kurserne inviteres den enkelte kursist også til at medbringe noget fra deres samlerskatte. Det kan de bruge til deres egne værker, som derved får et ekstra personligt udtryk.

MIN BAGGRUND

  • Har arbejdet 8 år som højskolelærer med undervisning i bl.a.: billedkunst, kalligrafi, hobby, sjælesorg, psykologi og drama.
  • Elev på Århus Kunsthøjskole.

    Taget diverse kurser på Kunstakademiet Århus.

  • Bestået merkonomkurset “Ledelse og samarbejde”.
  • Gennemgået KRAP årskursus i Viborg (Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik).
  • Uddannet diakon, socialpædagog og coach.

SOMMERFUGLEN SOM SYMBOL
Billedværkstedet Herning har sommerfuglen som symbol. Sommerfuglen starter som bekendt tilværelsen i larvestadiet. Når den bliver til en puppe, hænger den dér i en tid, mens miraklet sker – den begynder at tage form derinde.

Når udviklingsprocessen for sommerfuglen er nået til “udbrydningsfasen”, begynder det hårde arbejde: Den tørre puppe skal lirkes op, så den kan komme ud. Det er dens helt personlige kamp.

Hvis jeg som tilskuer vil pille lidt i den tørre puppe på sommerfuglens vegne, kan det blive dens død. Da kan det ske, at den kommer ud med en vissen vinge, fordi selve arbejdet med at komme fri, gør at væske pumpes ud til vingerne og giver dem evnen til at bære. Kampen er nødvendig, for at vingerne kan folde sig ud. Sommerfuglen kan nu finde friheden og begynde at leve som det er tænkt fra Skaberens hånd. Genialt! Den kan flyve ud i solskinnet og glæde os alle med dens skønhed.

Jeg opfatter det enkelte menneske som helt unikt skabt af Gud, fordi Han ønskede det så stærkt i sin kærlighed. Vi er ikke skabt til at leve i passivitet, men til at udvikles og gå ind i opgaverne og gaverne, som er lige foran os. Det gælder ethvert menneske, uanset omstændighederne. Der kommer kampe indimellem, hvilket er en del af livet.

Sommerfuglen vidner om at mirakler stadig sker, og at vingerne bærer. Meget fascinerende og opmuntrende med udgangspunktet taget i betragtning. Sommerfuglen er et gammelt kristent symbol for de tre stadier; livet, døden og opstandelsen.

Nyheder

“Carpe Diem”-kollektionen

I webshoppen finder du Billedværkstedet Hernings unikke bæredygtige øreringe. De er alle lavet i hånden og skabt af genbrugsmaterialer. Tryk på et billede og gå til shoppen.