Ikoner & Kurser


IKONER KAN VÆRE VINDUER IND TIL EN STØRRE VIRKELIGHED

Som kursist i Billedværkstedet Herning er det op til den enkelte at definere, hvad en ikon er for dem. Jeg opfordrer til, at ikonen giver mening for den enkelte. Noget for hjernen at arbejde med og hjertet at hvile i.

Som det ses i ikongalleriet nedenfor, er det ligeså forskelligt, hvad der giver mening, som der er forskel på mennesker – længe leve forskellighederne!

Ikonfremstilling giver mig personligt stor glæde. Det er simpelthen bare så sjovt at arbejde med alle de forskellige udtryk, som skrot og skrammel kan give.

Oprindeligt betyder ikon et religiøst billede. Personligt ønsker jeg at, mine ikoner er et vindue ind til en større virkelighed. De må gerne udfordre, sætte tanker og handlinger i gang, og være med til at gøre evangeliet om Kristus levende og nærværende.

OM KURSER

Billedværkstedet Herning afholder kurser rundt omkring, primært i Jylland. Det er både for dig med kreativ skabende erfaring eller dig, der er helt ny på området. Ønsker du information om kommende kurser, da tilmeld dig mailinglisten ved at sende en besked nederst på siden.

Det er muligt at bestille kurser. Det kan være af varighed på min. 2 timer, et weekendkursus eller en bestemt ugedag, målrettet til en specifik gruppe. Prisen er alt efter situationen, men de fleste kurser er mellem 1.500 – 10.000 kr. + kørsel.

Rul helt ned på denne side og se eksempler på kursustemaer – og kontakt Billedværkstedet Herning for at høre nærmere.

BEMÆRK
Lige nu tilbyder jeg ikke ikonworkshops, da jeg bøvler med en arbejdsskade. Men kontakt mig alligevel, for i nogle tilfælde kan I leje mit ikonværksted til et arrangement.

Billedserier fra ikonkurser

Her kan du lade dig inspirere af et par billedserier fra afholdte kurser i Billedværkstedet Herning.

KØLKÆRS KREATIVE KVINDER

PERSONALEDAG KERNEHUSET

EKSEMPLER PÅ KURSUSTEMAER

INSTITUTIONSFORLØB
En fast formiddag nogle uger med fokus på en bestemt målgruppe. Her kan indholdet tilrettelægges, så der arbejdes bredere på personlig udvikling samt med mere tid til selve processerne. Det kan også være et udsmykningsprojekt.

SOGNEAFTNER
Workshop hvor det måske mere handler om hygge og fællesskab, end det at frembringe et produkt. Måske kommer der endda en ikon med hjem i tasken.

OPEN BY NIGHT
Workshop i kirkens lokaler – evt. med efterfølgende udstilling. Kom med i byens fælles oversigt over mulige tilbud. Unik mulighed for kirkens møde med byen.

MENIGHEDSLEJR
Både som workshop eller et arrangement for alle en eftermiddag. Kan også bruges til fælles projekt – f.eks. til udsmykning. Afsæt mindst 4 timer.

FØDSELSDAGSFÆLLESSKAB
Invitér dine venner til en kreativ eftermiddag med hygge, lagkage og ikonworkshop. Vi aftaler på forhånd hvordan oplægget skal være, så det passer til dine venner.

FAMILIEKURSER
Skab en ikon sammen i familien. Med oplæg så den enkelte familie finder frem til hvad, der giver mening for dem, og hvad de gerne vil mindes om igennem deres fælles ikon.

POLTERABEND
Det kommende brudepar får en mini-ikon fremstillet af hver polterabend deltager. De små ikoner på 10 x 10 cm, sætter sammen på en plade til ophæng. Jeg guider grundigt efter behov.
2 – 4 timer.